Met deze cupcakes word bloem echt overbodig;)

image

Eerlijk is eerlijk, paleoproof zijn ze niet. Aan de andere kant blijft honing ook een suikerbom (met een hogere gi dan palmsuiker).

Deze cupcakes (of muffins) zijn ontwikkeld uit de lekkerste muffins ooit (receptje van mn vriend). Helaas word die gemaakt van speltbloem (verder palmsuiker, kokosolie, kokoscreme, himalayazout).

Deze muffin heb ik niet gemaakt van een recept, maar deze is tijdens het bereiden ontstaan. Kokosmeel maakt een muffin mooi luchtig, maar heeft minder smaak. Amandelmeel smaakt heel vol, maar maakt alles compacter. Deze 2 combineren blijkt een succesje voor glutenvrij smaakvolle muffins!

Ingredienten
60 g kokosmeel (arman prana)
40 g amandelmeel
70 ml honing
40 g palmsuiker
80 g kokosolie
4 eieren
4 el kokoswater (coco) met banaansmaak (banaanpurree)
4 el kokosroom
1 el amandelboter (de bruine met zeezout)
25 g kokosrasp + extra voor de topping
1 tl wijnsteenbakpoeder
2 tl koekkruiden
1 tl kaneel
Mespunt himalayazout

Oven voorverwarmen op 170 graden

Alle droge ingredienten apart mengen. De eieren en de kokosmelk goed luchtig kloppen (ik doe alles in de machine), daarna kan de kokosolie, de honing, kokoswater en de amandelboter erbij.

Droge ingredienten toevoegen en alles goed mengen (het word vrij dik).

De vormpjes kun je vervolgens vullen met een lepel l. Eventueel kun je extra kokosrasp als topping toevoegen.

De muffins moeten ongeveer 18-22 min worden gebakken. Na 16 min kun je ze checken ( ik heb ze 21 min laten bakken, maar regelmatig gecheckt of ze goed gaar zijn).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s