Kip madras

image

Curry madras, maar niet van knor;)

Boemboe:
1 ui
3 teentjes knoflook
1 stengel sereh (toko, diepvries)
2 ruime tl madraskruiden (jonnie de boer)
2 ruime tl sambal oelek
(fijn malen in een hakker tot een pasta)
1/2 tl-1 tl zout (himalaya)

3-4 Wortels (geraspt of a la julliene)
1 blikje kokosmelk
400 g kipfilet
1 punt paprika (bij de aldi hebben ze goedkope biologische puntpaprika!)
Handje amandelen (in een boterhamzakje kapotslaan)
Bieslook (gesneden)
1 limoenblad (toko, diepvries)

– de boemboe even aan fruiten in kokosolie en vervolgens kun je de kipfilet toevoegen
– de kipfilet rondom bakken en de paprika en wortel toevoegen
– na 5-10 min de kokosmelk + 1 limoenblad toevoegen die haal je er aan het einde weer uit)
– laten inkoken tot de gewenste dikte!!

Op het bord kun je het gerecht afmaken met verse bieslook en stukjes amandelen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s