Knolselderij – prei stamppot met worst

In de winter heb ik vaak behoefte aan een zwaardere bodem. Salades eet ik zo goed als nooit in de winter!

Zonder aardappelen geen stamppot, tenminste, geen standaard stamppot! Een knolselderijstamppot klinkt ook nog is culinair šŸ˜‰

image

– 1 knolselderij (650 g)
– 2 preien (500 g)
– scheutje kokosroom
– peper/zout
– verse bieslook
– katenspek of ontbijtspek
– vlees naar keus (het beste vlees is vrij van e-nummers, suiker en is gras gevoederd). Een gezonde kip eet gras en wormpjes, deze kip is ook gezonder voor jou!

Worst bevat heel veel zout (geraffineerd) en heeft zeker niet de voorkeur (met een beetje pech zitten er meer dingen in die niet gewenst zijn zoals glucosestroop).

Goed, zo heb ik mijn stampot gemaakt.

Knolselderij in blokjes snijden en 10 min koken. Het spek aanbakken en de bieslook snijden. Daarna de prei toevoegen en nog is 10 minuten laten koken.

Afgieten, kokosroom toevoegen en alles fijn stampen. Spek en bieslook toevoegen. En klaar!! Heel makkelijk en vooral erg lekker.

Mijn vriend vind dit gerecht met zoete aardappelen lekker, maar ik vond dit lekkerder. Bovendien is knolselderij kh-arm en bevat veel meer vitamines dan aardappelen (ook de zoete).

Het past met 80 mg calcium per 100 g ook perfect binnen een zuivelvrij dieet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s