Choco muffins! Zuivelvrij, suikervrij, graanvrij, notenvrij

image

Deze muffins waren echt heerlijk. Niet echt zoet, maar wel heel smeuig en luchtig!

Het recept komt van
barbara eet

Het recept (met een paar kleine aanpassingen naar mijn eigen smaak):

40 gram kokosmeel (arman prana)
20 gram cacao (rauwe)
80 ml honing
60 ml kokosolie
4 eieren
2 el kokosroom
snuf zout (himalayazout)
1/2 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl vanillemerg (ik koop meestal een potje bij de gezondheidswinkel, scheelt in tijd!). Voor een klein potje betaal je 3-4 euro (daar kun je minstens 8 stokjes uit halen dus budgetvriendelijk!).

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe het kokosmeel, de cacao, het zout en de wijnsteenbakpoeder in een kom en meng dit goed door elkaar.

Meng in een andere kom de eieren, honing en gesmolten kokosolie door elkaar.Voeg de natte ingredienten bij de droge en meng dit met een mixer goed door elkaar. Je krijgt een behoorlijk vloeibare massa. Dus ben niet bang dat het te nat is. Het komt helemaal goed!

Doe het beslag in de muffin vormpjes. Ik gebruik meestal een siliconen vorm die ik een beetje invet met kokos olie. Wanneer je het beslag tot een stukje onder de rand doet is het perfect. Het beslag zal nog een stuk rijzen in de oven.

Zet voor ongeveer 16 minuten (als je kleine cupcakes maakt) en 18 – 20 minuten in de oven als je de normale maat cupcakes maakt.Het is gaar als je een sateprikker in de muffin kan stoppen en hij er zo goed als droog uit komt. Laat de cakejes afkoelen voordat je ze op eet.

Ps. Bij mij was 15 min beter, hij was net te donker.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s